Αυστηρό lockdown: Νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για μπλόκα και ελέγχους- Ποιες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο

Αυστηρό lockdown: Νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για μπλόκα και ελέγχους- Ποιες περιοχές είναι στο μικροσκόπιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η εφαρμογή του αυστηρότερου lockdown από Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, αλλάζει και τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους και τα μπλόκα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές» για την κινητικότητα και το συγχρωτισμό.

Αυτό σημαίνει στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων. Μάλιστα, πέντε είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, (που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες), το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Ενδεικτικά, από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες των κόκκινων περιοχών που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους. Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ