Παπαευαγγέλου: Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές αλλά η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζεται

Παπαευαγγέλου: Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές αλλά η πίεση στις ΜΕΘ συνεχίζεται Facebook Twitter
EPA
0

Μετά από τρεις εβδομάδες lockdown, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει μειωθεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, παρατήρησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο, με 600 διασωληνωμένους και 85 νεκρούς σε 24 ώρες, η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ο αυξημένος αριθμός νεκρών συνεχίζεται, πρόσθεσε: «το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε αρκετούς μήνες μπροστά μας». 

Ο δείκτης θετικότητας έχει μειωθεί και ο δείκτης Rt έπεσε πάλι κάτω από τη μονάδα, αλλά τα σημαντικά κριτήρια για τις μελλοντικές αποφάσεις είναι η μεγάλη διασπορά του ιού πανελλαδικά και η πίεση στις ΜΕΘ, όπως εξήγησε η κα Παπαευαγγέλου, κάνοντας έκκληση στους εορτάζοντες των επόμενων ημερών να περιοριστούν στην τηλεφωνική επικοινωνία με φίλους και συγγενείς. «Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου», σχολίασε. 

«Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από όλους. Το βλέπουμε στους δρόμους. Η εμπειρία από την άνοιξη και το δεύτερο κύμα είναι πως το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι η δραματική μείωση των επαφών μας».

Η μη δραστική μείωση των κρουσμάτων και η παράταση πανδημίας, ασκεί πίεση στην οικονομία και συμβάλλει στην αθροιστική κόπωση όλων μας, τόνισε, λέγοντας πως η συμπεριφορά των πολιτών είναι κομβικής σημασίας και ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις «δηλώνουν ασέβεια προς τους γιατρούς και τους πολίτες που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα». 

 «Η συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας και θα ήταν ιδανικό αν η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδευόταν από αλλαγή στη συμπεριφορά μας, καθώς η επιστροφή στις προηγούμενες συνήθειές μας δεν είναι εφικτή και η παρεϊστική ζωή είναι εκτός πραγματικότητας και λογικής σήμερα».

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε λίγο διαφορετικά απολαμβάνοντας την υγεία μας, την οικογενειακή ζωή και δραστηριότητες που δεν μας θέτουν σε κίνδυνο», πρόσθεσε. 

Κάλεσε δε τους ασθενείς με άλλα προβλήματα που χρειάζονται ιατρική βοήθεια να μην αποφεύγουν τα νοσοκομεία και τους γιατρούς. «Βλέπουμε ελάχιστους ασθενείς για νοσήματα εκτός Covid αλλά δυστυχώς και κάποιοι έρχονται καθυστερημένα επειδή φοβούνται μην κολλήσουν covid»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM