Άρειος Πάγος: Αποζημίωση 13.000€ σε γυναίκα για 4 αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος

Άρειος Πάγος: Αποζημίωση 13.000€ σε γυναίκα για 4 αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Το ποσό των 13.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ένας «κοσμητικός γιατρός» που παραμόρφωσε από αμέλεια το στήθος μίας γυναίκας με αλλεπάλληλα χειρουργεία. 

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Εφετείου και επιδίκασε στην παθούσα το παραπάνω ποσό. Η γυναίκα διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ καθώς πέρα από την αρχή επέμβαση είχε υποβληθεί σε τρία «διορθωτικά χειρουργεία». 

Ο πλαστικός χειρουργός, που διαφημίζεται ως «κοσμητικός ιατρός» συνέστησε στη γυναίκα την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης συγκεκριμένου μεγέθους, διαβεβαιώνοντάς την ότι θα είναι απολύτως κατάλληλα για τον σωματότυπό της. Ακόμη, εγγυήθηκε πως οι ουλές που θα δημιουργούνταν θα ήταν αμελητέες και προσωρινές, και θα εξαλείφονταν δύο μήνες μετά την επέμβαση.

Όμως μετά το χειρουργείο η γυναίκα κατηγόρησε τον γιατρό για χρήση λάθος ενθεμάτων και εκείνος της συνέστησε να υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση. Και πάλι υπήρξαν σοβαρά ζητήματα και σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου το πρόβλημα ήταν απότοκο «αποκλειστικά του πλημμελούς (από αμέλεια) τρόπου και της προχειρότητας εκτέλεσης της επέμβασης».

Η γυναίκα μπήκε για τρίτη φορά στο χειρουργείο αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα υποβλήθηκε και σε τέταρτη επέμβαση.

  

Ο «κοσμητικός ιατρός» συνέστησε στη γυναίκα και πέμπτη επέμβαση και ως αποζημίωση της έδωσε επιταγή 8.000 ευρώ. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», την έπεισε μην την εισπράξει λέγοντάς της πως θα συναντηθούν και θα της δώσει το ποσό σε μετρητά. Όταν όμως συναντήθηκαν εκείνος ζήτησε την επιταγή πίσω, την κατέστρεψε και δεν έδωσε ποτέ τα χρήματα. Η πέμπτη επέμβαση δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα απευθύνθηκε σε νοσοκομείο του εξωτερικού που της συνέστησε να μη προχωρήσει σε νέα επέμβαση καθώς η περιοχή είχε επιβαρυνθεί.

Η γυναίκα διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών της επιδίκασε 13.000 ευρώ. Οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την εφετειακή απόφαση και απέρριψαν την έφεση του γιατρού και της κλινικής που ζητούσαν να αναιρεθεί η σε βάρος του απόφαση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM