Πολίτες αξιολόγησαν τα κυβερνητικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και απάντησαν μεταξύ άλλων για τη Θεία Κοινωνία και το εμβόλιο, σε ένα έρευνα της MRB για το STAR. 

 

Ειδικότερα, το 64% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί πως δεν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, «ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί», υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, σε διψήφιο νούμερο παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην πρόθεση ψήφου η πρώτη συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% του δεύτερου και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ25 2,7%. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 

Η έρευνα ασχολείται και με την πορεία της πανδημίας στην χώρα, όπου ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού μάς βρίσκει σε καλύτερη κατάσταση, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

 

Το 48,4% απαντά πως για το δεύτερο κύμα φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

 

 

 

Όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, ενώ το 27,6% συμφωνεί. 

 

Αναφορικά με την πίεση στο ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως σίγουρα/μάλλον θα τα καταφέρει μέχρι να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το εμβόλιο αφού μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει.

 

Τέλος, σε ερώτηση για τη Θεία Κοινωνία, το 67,7% απαντά πως η θεία κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορωνοϊό, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr