«Ανοιχτή πόλη»: Να παραιτηθεί η αντιδήμαρχος Έβερτ- Το σχόλιο για «κατσαρίδες & τρωκτικά» σε ποστ για συγκέντρωση του ΚΚΕ

«Ανοιχτή πόλη»: Να παραιτηθεί η αντιδήμαρχος Έβερτ- Το σχόλιο για «κατσαρίδες & τρωκτικά» σε ποστ για συγκέντρωση του ΚΚΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζητούν η «Ανοιχτή Πόλη» και ο Νίκος Σοφιανός, λόγω του σχολίου που έκανε στο Facebook, σε ανάρτηση για χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο.

Σε ανάρτηση με φωτογραφία από τη συγκέντρωση που έκανε το ΚΚΕ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία το πρωί της Τρίτης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αλεξία Έβερτ σχολίασε: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!».

«Ανοιχτή πόλη»: Να παραιτηθεί η αντιδήμαρχος Έβερτ- Το σχόλιο για «κατσαρίδες & τρωκτικά» σε ποστ για συγκέντρωση του ΚΚΕ Facebook Twitter

Το σχόλιο της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων προκάλεσε αντιδράσεις και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή πόλη» ζήτησε την παραίτησή της.

Σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη σημειώνει ότι η κ. Έβερτ «χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως "κατσαρίδες και τρωκτικά"» τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η «Ανοιχτή Πόλη» την κατηγορεί για «αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της», «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», και «χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας».

Την παραίτησή της ζήτησε και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων.

«Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε "κατσαρίδες" και "τρωκτικά" τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Σοφιανός και συμπλήρωσε:

«Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM