Κορωνοϊός: 2.422 κρούσματα σε 24 ώρες - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 443 διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: 2.422 κρούσματα σε 24 ώρες - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 443 διασωληνωμένους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.422 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου και σήμερα σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Από αυτά, 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2.413 είναι εγχώρια και μόνο έξι εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου ενώ ακόμα τρία εισαγόμενα προσήλθαν αυτοβούλως για τεστ. Πρώτη και σήμερα ήταν η περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 595 κρούσματα και η Αττική ακολουθεί με 513.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78.825, εκ των οποίων το 53.8% αφορά άνδρες. Τα 4.685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20.225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα, 443 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - δηλαδή 43 περισσότεροι από χθες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 392 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο από τις κατά τόπους ΜΕΘ.

Τέλος, μέσα σε 24 ώρες ακόμα 63 ασθενείς κατέληξαν από Covid-19 στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 1.228 θανάτους. Εξ αυτών, οι 502 (40.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM