Έκτακτη ενίσχυση: Εντός ημερών οι ανακοινώσεις - Ποιους αφορά

Έκτακτη ενίσχυση: Εντός ημερών οι ανακοινώσεις - Ποιους αφορά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εντός εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για την έκτακτη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά και όσους δεν έχουν ενισχυθεί επαρκώς από τον Μάρτιο ως σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για να «κλειδώσει» η ενίσχυση, ενώ, το βάρος αναμένεται να δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους, νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ενδεχομένως χαμηλοσυνταξιούχους. 

Τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και το σχετικό κονδύλι θα αποτυπώνεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά «περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. Ομάδες πολιτών που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορωνοϊού και δεν έχουν καλυφθεί».

Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει πρόταση για αύξηση της συμμετοχής του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων ώστε οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι σε αναστολή να λάβουν πλήρες δώρο, ενώ οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες δεν φαίνεται να επιτρέπουν την επιδότηση από το κράτος του 13ου μισθού στο ύψος του ονομαστικού μισθού για όλους τους εργαζομένους σε αναστολή. Η συμμετοχή του Κρατικού Προϋπολογισμού στα Δώρα Χριστουγέννων των εργαζομένων σε αναστολή θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή τον πραγματικό μισθό που έλαβαν την περίοδο της αναστολής.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή κινούνται κάτω από τα 800 ευρώ, ενώ πολλοί από αυτούς εργάζονται με μερική απασχόληση. Έτσι, ένας εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή από τον Αύγουστο, θα λάβει i) δώρο Χριστουγέννων 319,30 ευρώ από τον εργοδότη του για το διάστημα Μαΐου-Ιουλίου, υπολογισμένο επί του ονομαστικού μισθού των 800 ευρώ και ii) δώρο Χριστουγέννων 356 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου, υπολογισμένο επί του πραγματικού μισθού των 534 ευρώ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο το δώρο Χριστουγέννων θα φτάσει τα 675,30 ευρώ, αντί των 833,33 ευρώ που θα έπαιρνε αν δεν είχε ανασταλεί η σύμβασή του. Η διαφορά των 158,03 ευρώ αναμένεται να υπερκαλυφθεί από τα 266 ευρώ που θα λάβει τον Δεκέμβριο ως έκτακτη αύξηση στην ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Νοέμβριο. 

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Το Βήμα»/iefimerida

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM