BBC: Οι ελληνικές αρχές κατηγορούν πρόσφυγα για τον θάνατο του γιου του - Πνίγηκε καθώς διέσχιζαν το Αιγαίο

BBC: Οι ελληνικές αρχές κατηγορούν πρόσφυγα για τον θάνατο του γιου του - Πνίγηκε καθώς διέσχιζαν το Αιγαίο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι ελληνικές αρχές φέρεται να κατηγορούν έναν αιτούντα άσυλο για τον θάνατο του γιου του, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 6χρονος γιος του πρόσφυγα πνίγηκε στο Αιγαίο, όταν ανατράπηκε το σκάφος που χρησιμοποιούσαν για να διασχίσουν τη θαλάσσια διαδρομή από την Τουρκία στη Σάμο.

Ο Αφγανός κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του γιου του και φέρεται να είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση στη χώρα. Η λέμβος βυθίστηκε στη Σάμο στις 8 Δεκεμβρίου. Ο άντρας έφτασε στην ακτή και ζήτησε βοήθεια, αλλά το άψυχο σώμα του γιου του βρέθηκε το επόμενο πρωί.

Χιλιάδες μετανάστες έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία μέχρι στιγμής φέτος με αυτόν τον τρόπο. Ο 25χρονος πατέρας από το Αφγανιστάν μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έξι ετών για την υπόθεση εάν κριθεί ένοχος.

Ο δικηγόρος του άνδρα είπε στο BBC ότι παρόλο που έγινε κλήση έκτακτης ανάγκης, οι αρχές έστειλαν ένα σκάφος μόνο για να αναζητήσουν το παιδί έξι ώρες αργότερα.

Ο δικηγόρος του μάλιστα υποστηρίζει ότι η αστυνομία πρέπει να ερευνήσει αυτήν την καθυστέρηση και όχι τις ενέργειες του πατέρα, ο οποίος πήγε στην πόλη για να ζητήσει βοήθεια.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής από την πλευρά του, σχετικά με την καθυστέρηση, υποστήριξε ότι στην αρχή δεν έβρισκαν την λέμβο και ότι το σκοτάδι εμπόδιζε το έργο τους.

Με πληροφορίες από BBC

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ