Χαρδαλιάς: «Διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος»- Τι είπε για lockdown στις γιορτές

Χαρδαλιάς: «Διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος»- Τι είπε για lockdown στις γιορτές Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

«Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το πώς θα γιορταστούν φέτος τα Χριστούγεννα και αν θα εφαρμοστεί «lockdown - φυσαρμόνικα», ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι' αυτό το πιο αποτελεσματικό. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».

Μιλώντας για όσα έφταιξαν και οδηγήθηκε η χώρα σε δεύτερο lockdown, ο υφυπουργός είπε πως «σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλ. σε κλειστούς χώρους». 

Όπως εξήγησε, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία, «οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς».

«Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα - εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM