Απεργία την Πρωτομαγιά

Lockdown: Προς κλείσιμο και τα δημοτικά σχολεία - Όλες οι πληροφορίες

Lockdown: Προς κλείσιμο και τα δημοτικά σχολεία - Όλες οι πληροφορίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και εντός των επόμενων ωρών, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει διαδοχικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων. 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο για μία τέτοια κίνηση και, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», είχε απαντήσει πως «αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το κάνει». 

Τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας είχαν ήδη κλείσει από τη Δευτέρα και, όπως όλα δείχνουν, τώρα ακολουθούν και τα δημοτικά σχολεία, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους βρεφονηπιακούς, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τονίσει το πρωί και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έκκληση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Όπως και στην περίπτωση γυμνασίων - λυκείων, σε περίπτωση που μπει λουκέτο στα δημοτικά σχολεία, οι μαθητές αναμένεται να παρακολουθούν μαθήματα διαδικτυακά. 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει την Πέμπτη, πως το υπουργείο κινείται με οδηγό τις κατευθύνσεις της επιτροπής των επιστημόνων και είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο ενός γενικού «lockdown» στα σχολεία.


Στο σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπεται η αξιοποίησης της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

Πότε θα αρθεί το lockdown

 

Σε ότι αφορά το όριο ημερήσιων κρουσμάτων για την άρση του lockdown ο κ. Πέτσας σημείωνε νωρίτερα πως τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου.

Χτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα γίνουν στοχευμένα, «έξυπνα τεστ», από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί το άνοιγμά τους στις 30 Νοεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως αν εφαρμοστούν τα υφιστάμενα μέτρα, ούτε θα χρειαστούν νέοι περιορισμοί, ούτε θα παραταθεί το lockdown. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ