Lockdown: Έως τη 01:00 το delivery από σούπερ μάρκετ- Το ωράριο για φούρνους, κρεοπωλεία και περίπτερα

Lockdown: Έως τη 01:00 το delivery από σούπερ μάρκετ- Το ωράριο για φούρνους, κρεοπωλεία και περίπτερα Facebook Twitter
Από σήμερα αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Από σήμερα τελικά- και όχι από την ερχόμενη Δευτέρα όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά- αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Παρασκευή και για όλη τη διάρκεια του lockdown, τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

Επίσης, ειδικά σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρίνισε οι υπηρεσίες delivery θα είναι δυνατό να παρέχονται και μετά τις 20:30, έως τη 01:00.

Σχετικά με τα περίπτερα, ανακοινώθηκε ότι μπορούν να λειτουργούν καθ' όλο το 24ωρο. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Κυριακή (15/11), αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α' 173).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης έγινε με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης για το νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε αυτά τα μέτρα υπενθυμίζεται ότι περιλαμβάνεται και η αυστηροποίηση των μέτρων για τις μετακινήσεις τις νυχτερινές ώρες. Συγκεκριμένα, από απόψε και ως το τέλος του lockdown το διάστημα από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για: λόγους εργασίας, λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη σε γιατρό, νοσοκομείο ή κέντρο υγείας εφόσον αυτό συνιστάται έπειτα από σχετική επικοινωνία) και ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ακόμη, στα νέα μέτρα προβλέπεται αναστολή της λειτουργίας σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ), τις σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR, εξαιρουμένων των αναγκών εκπαίδευσης και εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή έως 5 εκπαιδευόμενων και διενέργειας θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.

Αναλυτικά το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM