Πρύτανης ΕΚΠΑ για εμβόλιο Pfizer: «Πέρα από κάθε προσδοκία» το 90% - «Ταχεία διασπορά του ιού»

Πρύτανης ΕΚΠΑ για εμβόλιο Pfizer: «Πέρα από κάθε προσδοκία» το 90% - «Ταχεία διασπορά του ιού» Facebook Twitter
EPA
0

Αισιόδοξος για τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, κάνοντας παράλληλα λόγο «για ταχεία διασπορά του ιού στην κοινωνία»

«Η πρώτη ανάλυση των δεδομένων για το εμβόλιο είναι παραπάνω από ενθαρρυντική. Το εμβόλιο της γρίπης έχει αποτελεσματικότητα 60-70%. Άρα αυτό που διαβάσαμε για αποτελεσματικότητα 90% είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αν ισχύει αυτό, με τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού της Ελλάδας θα πετύχουμε ουσιαστική κάμψη της πανδημίας και μπορούμε να ελπίζουμε σε εκρίζωσή της» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜΕGA. 


«Τις τελευταίες βδομάδες βλέπουμε εκθετική αύξηση που σημαίνει πως έχουμε ταχεία διασπορά του ιού στην κοινωνία. Αυτό κάνει σχεδόν αδύνατη την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων ιδιαίτερα σε αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. (...) Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες κορωνoϊού, αλλά και ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Αυτά δημιουργούν πίεση στο σύστημα υγείας δεδομένου ότι πρέπει να καλυφθούν με επάρκεια και οι υπόλοιποι ασθενείς που χρήσουν όχι μόνο νοσηλεία αλλά νοσηλεία σε ΜΕΘ» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

«Καταβάλλεται προσπάθεια όχι μόνο στη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ αλλά και στελέχωσής τους. Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η διαφάνεια στις επιλογές, αλλά δημιουργούν καθυστέρηση» κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.
 

Με πληροφορίες από ΜΕGA

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ