Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στην ανατολική Κρήτη η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί

 

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην Χερσόνησο, όπου κάτοικοι ανέβηκαν ακόμα και στις ταράτσες για να σωθούν και αυτοκίνητα κατέληξαν στην θάλασσα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρους. Χωριά εκκενώνονται και οι αρχές κάνουν έκκληση να παραμείνουν σε ψηλά σημεία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

 

Μία γυναίκα που παρασύρθηκε για δεκάδες μέτρα από τα νερά, σώθηκε την τελευταία στιγμή από μια «ανθρώπινη αλυσίδα». Σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τις Γούρνες μέχρι το Σίσι, καταγράφονται ζημιές ενώ σπίτια πλημμύρισαν και στη Σταλίδα. 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας. Στα Μάλλια, μέχρι και πριν από λίγα λεπτά οι κεντρικοί δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε για εκατοντάδες μέτρα καταλήγοντας μέσα στην αυλή ενός σπιτιού. Σύμφωνα με ανταποκριτή της ΕΡΤ, το νερό έφτασε σε ορισμένα σημεία ακόμα και τα τρία μέτρα. 

 

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και σε Ανάληψη, Αγριανά, Κουτουλουφάρι και Γούρνες με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια, προβαίνοντας σε τουλάχιστον 10 διασώσεις, 6 παιδιών και 4 ενηλίκων.

 

Διακοπές ρεύματος


Αρκετές είναι και οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών, εν μέσω βροχόπτωσης.

 

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.», σημειώνει η πυροσβεστική. Συνολικά 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα επιχειρούν στις συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας βοήθεια στους πολίτες. 

 

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται τόσο στο Εθνικό όσο και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης με τους δρόμους να είναι σε αρκετά σημεία απροσπέλαστοι. Αξιωματικοί της τροχαίας βρίσκονται μπροστά από επικίνδυνα σημεία και δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr