Κορωνοϊός: Αναβάλλονται γάμοι, βαπτίσεις - Τι ισχύει για κηδείες και λειτουργίες

Κορωνοϊός: Αναβάλλονται γάμοι, βαπτίσεις - Τι ισχύει για κηδείες και λειτουργίες Facebook Twitter
0

Αλλαγές σε γάμους και βαφτίσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο προβλέπονται λόγω του δεύτερου lockdown στη χώρα για τον κορωνοϊό, ενώ η Ιερά Σύνοδος δεν έχει προβεί ακόμα σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ οι ενορίες σε όλη την χώρα φέρεται να δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες θα γίνονται κανονικά χωρίς πιστούς, παρά μόνο με τους ιερείς και τους διορισμένους ψάλτες.

Ωστόσο, οι γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό, σύμφωνα με το ethnos.gr, θα χρειαστεί να αναβληθούν με τους μελλόνυμφους να πρέπει να τους μεταθέσουν σε άλλες ημερομηνίες, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύει και για τις βαπτίσεις. Οι κηδείες θα τελούνται αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία εννέα ατόμων, όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM