Στα χρώματα της Γαλλίας το σιντριβάνι στην Ομόνοια

Στα χρώματα της Γαλλίας το σιντριβάνι στην Ομόνοια Facebook Twitter
0

Στα χρώματα της Γαλλίας φωταγώγησε το σιντριβάνι στην Πλατεία Ομονοίας ο Δήμος Αθηναίων

Το γεγονός γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας τη ρήση του Ρήγα Φεραίου «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά». 

«Η πόλη που γέννησε την Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό της χώρας που της έδωσε το σύγχρονο ευρωπαϊκό της πρόσημο. Η Αθήνα στα χρώματα της πληγωμένης Γαλλίας», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

 
Δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη στη Γαλλία, μέσα σε λίγες ώρες στη Νίκαια και στην Αβινιόν. Στη Νίκαια τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με δράστη έναν άνδρα 21 ετών. Η επίθεση σημειώθηκε σε εκκλησία. Στη δεύτερη επίθεση, ένας άλλος άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε αστυνομικούς στην πόλη Αβινιόν.

«Εάν μας επιτίθενται, είναι λόγω των αξιών μας», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή.

Την επίθεση καταδίκασαν με κοινή τους δήλωση οι Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΔΟΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ελλάδα / Ρόδος: Με χειροβομβίδα του 1967 σκοτώθηκε ο 19χρονος, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα της οικογένειας

Ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας μίλησε για το συμβάν στη Ρόδο με τον νεκρό 19χρονο - Ξεκαθάρισε πως οι κανονισμοί του ΝΑΤΟ απαιτούν αυστηρές συνθήκες φύλαξης για τις χειροβομβίδες
LIFO NEWSROOM