Στα χρώματα της Γαλλίας το σιντριβάνι στην Ομόνοια

Στα χρώματα της Γαλλίας το σιντριβάνι στην Ομόνοια Facebook Twitter
0

Στα χρώματα της Γαλλίας φωταγώγησε το σιντριβάνι στην Πλατεία Ομονοίας ο Δήμος Αθηναίων

Το γεγονός γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας τη ρήση του Ρήγα Φεραίου «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά». 

«Η πόλη που γέννησε την Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό της χώρας που της έδωσε το σύγχρονο ευρωπαϊκό της πρόσημο. Η Αθήνα στα χρώματα της πληγωμένης Γαλλίας», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

 
Δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη στη Γαλλία, μέσα σε λίγες ώρες στη Νίκαια και στην Αβινιόν. Στη Νίκαια τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με δράστη έναν άνδρα 21 ετών. Η επίθεση σημειώθηκε σε εκκλησία. Στη δεύτερη επίθεση, ένας άλλος άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε αστυνομικούς στην πόλη Αβινιόν.

«Εάν μας επιτίθενται, είναι λόγω των αξιών μας», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή.

Την επίθεση καταδίκασαν με κοινή τους δήλωση οι Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM