Κακοκαιρία Κίρκη: Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι - Οι περιοχές που θα περάσει η κακοκαιρία

Κακοκαιρία Κίρκη: Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι - Οι περιοχές που θα περάσει η κακοκαιρία Facebook Twitter
0

Βροχοπτώσεις σημειώνονται μετά τις 2μμ σε περιοχές της Αττικής καθώς εξαπλώνεται η κακοκαιρία «Κίρκη» ενώ, έως και το πρωί, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είχαν σημειωθεί στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στις Κυκλάδες, ενώ θα επηρεάσουν σταδιακά και το υπόλοιπο Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή / χαλάζι) που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 28/10 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Κακοκαιρία Κίρκη: Ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι - Οι περιοχές που θα περάσει η κακοκαιρία Facebook Twitter

Στην Αττική αναμένονται βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενισχυθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.


Οι άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 με 8 μποφόρ.


Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά μεταβαλλόμενοι άνεμοι έως 7 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά βόρειοι έως 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από Meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM