Θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρουσματα σήμερα; Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ το θεωρεί πιθανό

Θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρουσματα σήμερα; Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ το θεωρεί πιθανό Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Η Ελλάδα ενδέχεται να σπάσει ακόμα και σήμερα, για πρώτη φορά, το όριο των 1.000 ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, ο κ. Αρκουμανέας εκτίμησε πως το πιο πιθανό είναι ότι η χώρα θα ξεπεράσει τα 1.000 κρούσματα μέσα στην εβδομάδα. Ερωτηθείς αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να γίνει πραγματικότητα ακόμη και σήμερα απάντησε πως «είναι αρκετά πιθανό»

Μεγάλη πίεση στη χώρα

 

«Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα», παρατήρησε.

Ωστόσο ο ίδιος διευκρίνισε ότι το ζήτημα των θετικών είναι αναλογικό καθώς πλέον γίνονται πολλά τεστ - ακόμα και 25.000 την ημέρα - τόσο στοχευμένα όσο και στον γενικό πληθυσμό. «Γίνονται τα τεστ για να εντοπίσουμε τους ασθενείς και να τους απομονώσουμε, ώστε τελικά να υπάρχει περιορισμός στη διασπορά της νόσου. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον σταθμό RealFm. 

Διασπορά σε πολλές περιοχές

 

Κατά τον ίδιο, η Θεσσαλονίκη γνωρίζει μια πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, ενώ πίεση εντοπίζεται και σε Γιάννενα, Σέρρες και Καστοριά. Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούργιες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα, εκτίμησε. 

«Βλέπουμε ότι οι πιο νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν μια πιο δυναμική τάση στην πανδημία. Η ανησυχία είναι αν σε 10-15 ημέρες δούμε αυτό να μεταφέρεται και στην τρίτη ηλικία, στο σπίτι στους ηλικιωμένους ή σε ευπαθείς ομάδες [...] Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ειδικά οι νέοι, που κάποιοι νομίζουν ότι οι ίδιοι δεν νοσούν».

Κλείνοντας επανέλαβε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες γιατί δεν διαπιστώνεται αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων και προέβλεψε πως τις επόμενες ημέρες οι τάσεις θα είναι αυξητικές. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ