Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία (Eurokinissi)
0

Επτά στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό 70% όσων ανησυχούν για το δεύτερο κύμα της επιδημίας είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78%που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο στην έξαρση του πρώτου κύματος.

Παράλληλα, περισσότεροι από οχτώ στους 10 ηλικιωμένους δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι.

Στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ποσοστό της τάξης του 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Ποσοστό 14% απαντά μέτρια έναντι του 17% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% - σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ποσοστό της τάξης του 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%)

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, ποσοστό της τάξης του 21% των ερωτηθέντων όλων των ηλικιών, θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ' ό,τι θα έπρεπε. Το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει και το 32% θεωρεί ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. Ποσοστό 11% των ερωτηθέντων απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, ποσοστό της τάξης του 21% των ερωτηθέντων όλων των ηλικιών, θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Σε ηλικιακό επίπεδο, το 60% των ερωτηθέντων 17-29 ετών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την πανδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στις ηλικίες, 30 με 44 ετών, το 59% των ερωτηθέντων αντίστοιχα, απαντά αρκετά έως πολύ ανήσυχο, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Τα άτομα ηλικίας από 45 έως 59, δηλώνουν σε ποσοστό 76% αρκετά έως πολύ ανήσυχο, στο 13% μέτρια, στο 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ωστόσο, η ηλιακή ομάδα των 60 και άνω δηλώνει σε ποσοστό 83% ότι είναι αρκετά έως πολύ ανήσυχη. Ποσοστό μόλις 9% μέτρια ανήσυχοι, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την πανδημία Facebook Twitter
Η ηλιακή κατανομή

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση ΕΔΩ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ