Σχολεία: Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα για τους μαθητές - Αναλυτικά οι περιοχές

Σχολεία: Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα για τους μαθητές - Αναλυτικά οι περιοχές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αρχής γενομένης από Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, όλοι οι μαθητές των «πορτοκαλί» και «κόκκινων» περιοχών θα φορούν μάσκα τόσο στις σχολικές τάξεις όσο και στο προαύλιο κατά τα διαλείμματα. 

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η καθημερινότητα στα σχολεία θα ευθυγραμμιστεί με τους νέους κανόνες και για τον γενικό πληθυσμό, στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο (βλ. παρακάτω αναλυτική λίστα). Όπως ωστόσο υπογραμμίζεται, το μάθημα της γυμναστικής θα εξακολουθήσει να γίνεται χωρίς χρήση μάσκας. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LiFO.gr, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να προσδιορίσει τα «διαλείμματα από την μάσκα», τα οποία είχε προτείνει τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Εφόσον υλοποιηθούν, τα "mask breaks" θα δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές για ένα - ή και περισσότερα - μικρά διαλείμματα από την πολύωρη χρήση μάσκας. 

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα θα ισχύσει αυτονόητα ως μέτρο από την Δευτέρα, σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 και στο «κόκκινο» επίπεδο 4 κινδύνου:

-Επίπεδο 3: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας.

-Επίπεδο 4: Νομός Κοζάνης και σήμερα, Παρασκευή αναβαθμίζεται και ο Νομός Καστοριάς.

Αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα θεσπίζονται νέα, οριζόντια προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα των σχολείων που ανήκουν σε περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν ενταχθεί στο τρίτο (πορτοκαλί) και τέταρτο (κόκκινο) επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται για την ώρα και η Αττική.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την Επιτροπή των Επιστημόνων οδηγίες για αποστολή προς τις εκπαιδευτικές δομές σχετικά με τα «διαλείμματα από τη χρήση μάσκας» που μπορούν να τηρούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι σχολικές μονάδες που παραμένουν κλειστές για προληπτικούς λόγους αντιστοιχούν στο 0,25% των σχολικών μονάδων της χώρας, και τα τμήματα στο 0,47%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ