Συναγερμός στην Σκύδρα: 114 κρούσματα κορωνοϊού σε κονσερβοποιία - Κλείνουν οι εγκαταστάσεις

Συναγερμός στην Σκύδρα: 114 κρούσματα κορωνοϊού σε κονσερβοποιία - Κλείνουν οι εγκαταστάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναστέλλεται η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας μετά από τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού

Η γενική γραμματεία πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.»


Η ΓΓΠΠ κάνει λόγο για επιβεβαιωμένο, υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, κατόπιν σχετικών ελέγχων ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. 

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από τις 12 το μεσημέρι σήμερα έως και τις 11 Οκτωβρίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στο σημείο μεταβαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού logospellas.gr, θετικά κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε εργαζόμενους εδώ και σχεδόν δύο μήνες.  Στην Πέλλα μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Στις 4μμ ο γενικός γραμματέας θα έχει σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και δημάρχους της περιοχής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε ένα και μόνο εργοστάσιο.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, 114 κρούσματα είχαν σημειωθεί σε άλλη εταιρεία κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά ενώ στις αρχές του Σεπτεμβρίου, 34 κρούσματα είχαν εντοπιστεί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Κρούσματα είχαν εντοπιστεί και σε εργοστάσιο κρέατος την Καβάλα ενώ δεκάδες εργαζόμενοι είχαν βγει θετικοί, σε εργοστάσιο τροφίμων στην Χαλκιδική. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ