«Μην πάτε στη δουλειά σας»- Αυστηρή σύσταση του υπ. Εργασίας για χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα

«Μην πάτε στη δουλειά σας»- Αυστηρή σύσταση του υπ. Εργασίας για χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το υπουργείο Εργασίας έκανε αυστηρή σύσταση προς τους κατοίκους χωριών στη Θήβα και τη Χαλκίδα να μην πάνε στη δουλειά τους, λόγω ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί η ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, που είχε κάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους των ίδιων περιοχών. Πρόκειται για τους οικισμούς Μουρίκι, Ύπατο, Λουτούφι και Πλατανάκι στον δήμο Θηβαίων και τον οικισμό Λουκίσσια, του δήμου Χαλκιδέων.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι λόγω κατεπείγουσας ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού συστήνεται αυστηρά στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων περιοχών να μην προσέλθουν στην εργασία τους και να παραμείνουν στην οικία τους από σήμερα (30/9) στις 21:00, έως και αύριο (1/10) τα μεσάνυχτα.

Οι «ισχυρές συστάσεις» της ΓΓΠΠ

Την Τετάρτη έγινε σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, να γίνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους αυτών των οικισμών, για την τήρηση των εξής μέτρων αυτοπροστασίας:

  • Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
  • Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.


Επίσης, έγινε ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Την Πέμπτη θα βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές τέσσερις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM