Βουλιαγμένη: Κλείνει το γυμνάσιο μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό

Βουλιαγμένη: Κλείνει το γυμνάσιο μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Κλειστό για δύο εβδομάδες θα παραμείνει, το γυμνάσιο Βουλιαγμένης μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό.

Η απόφαση ελήφθη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την εκτίμηση κινδύνου που διενεργήθηκε σήμερα όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρούσματος.

Τι προβλέπει ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ που διδάσκει κυρίως σε ένα συγκεκριμένο τμήμα (π.χ. δάσκαλος δημοτικού σχολείου), οι μαθητές του τμήματος αυτού θα θεωρηθούν στενές επαφές (εφόσον, βέβαια, ο εκπαιδευτικός είχε παρουσία σε αυτό για τουλάχιστον 2 διδακτικές ώρες εντός των 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν). 


Στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ ο οποίος/η οποία διδάσκει σε περισσότερα τμήματα ή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα, για τον προσδιορισμό των απαραίτητων μέτρων θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά
εκτίμηση κινδύνου για τυχόν στενές επαφές εντός 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

- τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα,
- τον τρόπο χρήσης μάσκας –από τον ίδιο και τους άλλους– κατά τις επαφές με άλλα άτομα,
- τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή,
- τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά, κτλ.


Επιπρόσθετα, η τυχόν απομάκρυνση παιδιών/ προσωπικού άλλων τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την διερεύνηση και ιχνηλάτηση των επαφών.

Το γυμνάσιο Βουλιαγμένης θα αναστείλει τη λειτουργία του για έως τις 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το 3vita.gr, από την πρώτη στιγμή της πληροφόρησης για την ύπαρξη του κρούσματος ενημερώθηκε η δημοτική αρχή που προέβη στην απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με τις αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες εδώ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM