Δερμιτζάκης: Η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί - Δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα

Δερμιτζάκης: Η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί - Δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα», σημείωσε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, καλώντας ταυτόχρονα να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς. 

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για δύο λόγους. Πρώτον η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα και δεύτερον δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. 

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες, δεν καταφέρνουμε βαθύ αποτέλεσμα. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα», πρόσθεσε. 

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε επίσης ότι υπήρξε πρόβλημα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

«Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση στα περίπτερα, στην ώρα, το οποίο λειτουργεί όταν έχουμε πρωτόκολλα σταθερά, δεν λειτουργεί όταν μιλάμε για έκτακτα μέτρα» είπε μιλώντας στο Open.

«Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει «Να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς. Όταν η ενημέρωση γίνεται σποραδικά είναι δύσκολο για τον πολίτη να καταλάβει πως μεταφράζονται όλα».

«Η πολιτική έπρεπε να είναι περισσότερο συνολική, κάτι μεγάλο, βαρύ πχ έντονη τηλεργασία σε μεγάλα ποσοστά, μάσκες παντού, κάτι που είναι εύκολο για τον πολίτη να τηρήσει. Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις», ανέφερε ο ίδιος. 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ