Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η ενημέρωση γίνεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την Αττική, μετά και τα 212 κρούσματα που ανακοινώθηκαν για τη συγκεκριμένη περιφέρεια χθες. Εξάλλου, αναφορά στα νέα μέτρα έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα, εφόσον το αποφασίσουμε και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες και μέτρα που θα ενθαρρύνουν την τηλεργασία, για να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η Αθήνα είναι στο «πορτοκαλί». «Στον χάρτη θετικότητας, η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», εξήγησε.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20%-30% των κλινών, ανάλογα με την περιοχή και αυτός είναι ένας από τους δείκτες που «καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Αττικής, σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ