Κορωνοϊός: Κρούσμα σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής - Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής - Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Θετική σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς.

Παρότι απομένουν μόλις λίγες ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων, σχεδόν καθημερινά καταγράφονται κρούσματα σε εργαζόμενους διαφόρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, σε δηλώσεις του στο Open Tv, διευκρίνισε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρούσμα εντοπίστηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, όπου θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η εκπαιδευτικός.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα βρέθηκαν πρόσφατα στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ethnos.gr, από χθες Πέμπτη έχουν τεθεί σε συναγερμό δύο μεγάλες ιδιωτικές σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν χιλιάδες μαθητές, αφού εντοπίσθηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM