Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας στα Γρεβενά - Θετική 44χρονη

Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας στα Γρεβενά - Θετική 44χρονη Facebook Twitter
0

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε 44χρονη γυναίκα που διαμένει σε ξενοδοχείο-δομή φιλοξενίας στον ορεινό όγκο των Γρεβενών με συνολικά 105 φιλοξενούμενους.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η 44χρονη γυναίκα, ταξίδεψε αρχές Σεπτεμβρίου με τρία από τα έξι παιδιά της και έναν ακόμα πρόσφυγα στη Ριτσώνα, επέστρεψαν την περασμένη Παρασκευή και πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο Γρεβενών για προληπτικό έλεγχο.

Όταν γύρισαν στη δομή έμειναν σε δωμάτια, απομονωμένα από τους άλλους διαμένοντες. 

Υπενθυμίζεται πως χθες σε καραντίνα μπήκαν οι δομές φιλοξενίας στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα.

Η απόφαση για τον υγειονομικό αποκλεισμό ελήφθη από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης. Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στις τρεις δομές φιλοξενίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομές προσφύγων και μεταναστών. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και η εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

17 κρούσματα στη Μόρια

 

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στη Μόρια, έχουν βρεθεί 17 κρούσματα κορωνοϊού στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ. Ο Οργανισμός έχει κάνει 2.000 τεστ στο ΚΥΤ της Μόριας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM