Ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother - Τι αναφέρει

Ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother - Τι αναφέρει Facebook Twitter
Το ΕΣΡ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα
0

Στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες μετά το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί «βιασμού», που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και την επακόλουθη απομάκρυνση του παίκτη από το Big Brother, τοποθετήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανακοίνωσή του, μετά τις επικρίσεις για τη μη τοποθέτησή του, το ΕΣΡ σημειώνει πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες εκπορεύεται από τη νομική του υποχρέωση. 

Επιπλέον, αναφέρει πως έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και πως έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ' αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM