ΟΙΕΛΕ: 2 κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο που έμεινε ανοιχτό- Θετικός στον ιό δάσκαλος δημοτικού στην Καλλιθέα

ΟΙΕΛΕ: 2 κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο που έμεινε ανοιχτό- Θετικός στον ιό δάσκαλος δημοτικού στην Καλλιθέα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, που δεν ενημέρωσε και παρέμεινε ανοιχτό, καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Δύο εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο εν λόγω ιδιωτικό σχολείο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, ούτε τους συναδέλφους τους, σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ. Αντίθετα, το σχολείο παραμένει ανοιχτό και συνεχίζει την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας σε ανακοίνωση.

Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει το ζήτημα. «Οφείλει να διερευνήσει την καταγγελία των εκπαιδευτικών για το βάσιμο της ή μη, να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα σχολεία», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Θετικός στον ιό δάσκαλος στην Καλλιθέα

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Καλλιθέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο εκπαιδευτικός, που είχε επιστρέψει από τις διακοπές του, ενημέρωσε για το αποτέλεσμα του ελέγχου του. Έτσι, έκλεισε το σχολείο- που είχε ανοίξει από την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά- προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM