Απεργία την Πρωτομαγιά

«Επιστρέφουν» Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Ενημέρωση δύο φορές την εβδομάδα για τον κορωνοϊό

«Επιστρέφουν» Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Ενημέρωση δύο φορές την εβδομάδα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα κάνουν και πάλι από κοινού, τακτικές τηλεοπτικές ενημερώσεις για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00μμ, θα παραχωρείται συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, και του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας.

Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναλάβει εκ νέου μία τακτική ενημέρωση κάθε Τρίτη μεσημέρι. Η συνεχής αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων με απανωτά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως οδήγησε στην απόφαση για επαναφορά της τακτικής ενημέρωσης, αλλά με μικρότερη συχνότητα. 

«Αν μας ξαναδείτε μαζί»

Στις 26 Μαΐου, που ήταν η τελευταία κοινή ενημέρωση των δύο ανδρών, ο υφυπουργός είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά για το τέλος των κοινών ενημερώσεων: ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Αν μας ξαναδείτε μαζί με τον κ. Τσιόδρα, να κάνουμε καθημερινές ενημερώσεις, θα σημαίνει ότι έχουν δυσκολέψει ξανά τα πράγματα»

Χειροτερεύει η επιδημιολογική εικόνα

Την ίδια ώρα, ειδικοί κάνουν λόγο για κρίσιμη κατάσταση- ακόμη και το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, καθώς η λίστα των περιοχών στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα μεγαλώνει και εντείνεται η ανησυχία για την επιστροφή των αδειούχων.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα, καθώς μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 284 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από τις αρχές Αυγούστου, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 έχει τριπλασιαστεί από 10 σε 31. 

Μαγιορκίνης: «Δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

 

«Η άποψή μου είναι πως αυτό είναι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, κάποιοι λένε ότι είναι μια αυξημένη κινητικότητα του πρώτου κύματος», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. «Είναι ήπιο σε σχέση με το πρώτο, διότι δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων. 

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο καθηγητής εκτίμησε ότι μπορεί να επιβληθεί γενικευμένη χρήση μάσκας, αν κριθεί απαραίτητη. «Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους». 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ