Μέχρι και χθες αργά το βράδυ, οποιοσδήποτε πληκτρολογούσε ανορθόγραφα presidensy.gr οδηγείτο στην προσωπική σελίδα του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά αυτό δεν ισχύει πια.  

 

Εδώ και λίγες ώρες, παρατηρούνται αλλαγές στην σελίδα prokopiospavlopoulos.gr, μετά την χθεσινή αποκάλυψη για την ανακατεύθυνση από το domain presidensy.gr, που διαφέρει μόλις κατά ένα γράμμα από την επίσημη σελίδα της ελληνικής προεδρίας presidency.gr.

 

Η σελίδα του πρώην προέδρου λειτουργεί από το 2015 που ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέλαβε την προεδρία της Δημοκρατίας και περιλαμβάνει βίντεο, άρθρα, μηνύματα, δηλώσεις και συνεντεύξεις. Η ιστοσελίδα αυτή φαίνεται να αντικατέστησε μία παλαιότερη που διατηρούσε ο Έλληνας πολιτικός, το ppavlopoulos.gr, η οποία έχει να ενημερωθεί από το 2013.

 

Ως χθες, στο τέλος της σελίδας του παρατηρούσε κανείς πως είχε κατοχυρωθεί το domain presidensy.gr

 

 

 

Όμως σήμερα, το επίμαχο σημείο του ιστότοπου παρουσιάζεται κενό, παρότι κατά τα άλλα όλοι οι σύνδεσμοι και τα γραφικά παραμένουν της αρχικής σελίδες. Παράλληλα το presidensy.gr οδηγεί πλέον σε άλλη σελίδα που ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου ότι το όνομα έχει κατοχυρωθεί από το "papaki" και το site είναι «υπό κατασκευή». 

 

 

 

 

 

Ωστόσο η μηχανή αναζήτησης της Google, έχει κρατήσει στη μνήμη την ανακατεύθυνση, όπως προδίδει μία απλή αναζήτηση του presidensy.gr. 

 

 

 

Εξυπακούεται ότι το ορθά γραμμένο presidency.gr κατευθύνει τον χρήστη στην ιστοσελίδα της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.