Πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δραματική διάσωση μίας γάτας που βρέθηκε ζωντανή και κολλημένη με μονωτικό υλικό, σε πρόσοψη καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

 

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 22/5, πυροσβέστες, αστυνομικοί και ένας κτηνίατρος συνεργάστηκαν για να απεγκλωβίσουν το τετράποδο από την κάσα ρολού ενός εμπορικού καταστήματος, όπου είχε κλειστεί ζωντανό μέσα σε πολυουρεθάνη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.  

 

 

 

 

 

Η γάτα ήταν εγκλωβισμένη πίσω από γυψοσανίδα καταστήματος την οποία έσπασαν οι διασώστες. Το ζώο ήταν κολλημένο στο μονωτικό υλικό και χρειάστηκε να του κάνουν ηρεμιστική ένεση, όπως δήλωσε στο LiFO.gr ο κτηνίατρος Ν.Δ που κλήθηκε στο σημείο για να βοηθήσει, ζητώντας μας να μην αναφέρουμε το όνομά του καθώς μέλημα του ήταν η διάσωση του ζώου και όχι η διαφήμιση του κτηνιατρείου του.

 

«Έκανα ηρεμιστική ένεση στο ζώο, του έκανα αναισθησία, το πήρα στο κτηνιατρείο και το καθάρισα», μας είπε ο κτηνίατρος από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η υπηρεσία δέχτηκε κλήση τα μεσάνυχτα και στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες. 

 

Το αστυνομικό τμήμα της Τούμπας έστειλε επίσης περιπολικό στην οδό Εδμόνδου Ροστάν, στην αν. Θεσσαλονίκη και η υπόθεση απασχόλησε και τα τοπικά μέσα, που δημοσίευσαν φωτογραφίες από την διάσωση. Στα στιγμιότυπα, η γάτα φαίνεται κυριολεκτικά κολλημένη στο μονωτικό υλικό. Σύμφωνα με καταγγελία, η γάτα ήταν εγκλωβισμένη για ημέρες, αλλά προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει διασταυρωθεί. 

 

 

 

 

 

Η γάτα δεν ήταν αδέσποτη, και την επόμενη ημέρα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της που την αναζητούσε.

 

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μαρία Αρβανιτίδου με ανάρτησή της στο facebook: “Επειδή διαβάζω διάφορα θέλω να σας ενημερώσω για το τι πραγματικά έχει συμβεί όπως μου τα μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Ο κύριος που έχει το μαγαζί φυσικά και δεν το έκανε επίτηδες. Ήταν καθαρά ατύχημα... είχε μπει η γυψοσανίδα και μετά έβαλε την πολυουρεθάνη χωρίς να αντιληφθεί τον γατούλη. Φυσικά και ήταν παρών σε όλη την διαδικασία απεγκλωβισμού και ήταν αυτός που έψαχνε κτηνίατρο ώστε να οδηγηθεί το ζώο στη συνέχεια. Επί τόπου τελικά πήγε κατά τις 2.00 τα χαράματα ο κτηνίατρος κ. Δασκαλόπουλος αυτοπροσώπως παρέλαβε τον γάτο και την άλλη μέρα τον επέστρεψε στην αυλή όπου μένει και τον προσέχει ένας κύριος. Ο γάτος είναι μια χαρά»