Πειραιάς: Αφίσες στοχοποίησης αθλητικών δημοσιογράφων σε κολώνες - Τρεις συλλήψεις

Πειραιάς: Αφίσες στοχοποίησης αθλητικών δημοσιογράφων σε κολώνες - Τρεις συλλήψεις Facebook Twitter
0

Τρία άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία για εκατοντάδες αφίσες στοχοποίησης τεσσάρων αθλητικών συντακτών και του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι αφίσες τοιχοκολλήθηκαν σε διάφορα σημεία του Πειραιά στις αρχές του Μαΐου και, σύμφωνα με τον δικαστικό ιστότοπο dikografies, στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων εντοπίστηκαν 220 αφίσες, πανομοιότυπες με αυτές στους τοίχους και στις κολώνες, που στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκο Θωμαΐδη, Αρη Ασβεστά και τον νομικό Τάκη Μπαλτάκο. 

Οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από τους χαρακτηρισμούς «συκοφάντες» και «ξεφτίλες του δεκάευρου». Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισοκόλλησης, πινέλα και κόλλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Οι συληφθέντες 22, 23 και 27 ετών αντίστοιχα αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, καθώς η απλή κατοχή των αφισών στο αυτοκίνητό δεν συνιστούσε αυτόφωρο αδίκημα.

Το τμήμα Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και η ομάδα ΔΙΑΣ, εντόπισαν την περασμένη Τετάρτη, 13 Μαίου, ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης - Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσες με τα πρόσωπα, του δημοσιογράφου και παρουσιαστή της εκπομπής Δίκη, Κυριάκου Θωμαΐδη, του επικεφαλής του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, του εκδότη της Live Sport και παρουσιαστή των εκπομπών στο SDNA, Βασίλη Βέργη, του Άρη Ασβεστά, που εργάζεται στον Sport FM, και του νομικού Τάκη Μπαλτάκου, που ασχολήθηκε με την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού, περί πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Πειραιάς: Αφίσες στοχοποίησης αθλητικών δημοσιογράφων σε κολώνες - Τρεις συλλήψεις Facebook Twitter


Ο εντοπισμός και η σύλληψη ακολούθησε την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, που είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία ότι οι αφίσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά. Οι αφίσες κατασχέθηκαν, για να αποτελέσουν πειστήρια.

Τα τρία άτομα θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα αδικήματα που ήδη ερευνά η Εισαγγελία Αθηνών.

Οι αφίσες είχαν αναρτηθεί στην ευρύτερη περιοχή στις 7 Μαΐου και τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:
-Υποκίνηση βίας (αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)
- Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019),
- Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και
- Παράνομη αφισοκόλληση ( νομος 2946/2001).

Ο κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιόν τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδεόνται με την υπόθεση της αφισσοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου.

Το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, δεν έχει προσφέρει ως τώρα αξιοποιήσιμα στοιχεία. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM