Νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα τα «Νέα», οι αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή δέκα νέων μέτρων ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εφησυχασμού και διασποράς, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των παραβάσεων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδα.  

 

Ανάμεσα στα μέτρα που δρομολογούνται είναι η αύξηση του ύψους του προστίμου για άσκοπη κυκλοφορία, νέο χαμηλότερο όριο για τις συναθροίσεις που μέχρι σήμερα είναι στα 9 άτομα και αποκλεισμός των δημόσιων χώρων. Παράλληλα σχεδόν βέβαιο είναι το πλαφόν για κατ' εξαίρεση έξοδο από το σπίτι - με πιθανό όριο τις δύο εξόδους την ημέρα και διαφορετικά χρονικά όρια αναλόγως του λόγου μετακίνησης. Για τους ηλικιωμένους θα απαιτείται ειδική βεβαίωση.

 

Εν μέσω φόβων για μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, θα ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι σε στάσεις λεωφορείων, σταθμούς, λιμάνια και εθνικές οδούς ενώ, σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε ούτε το κλείσιμο διοδίων. 

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είπε ότι εξετάζεται και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους».

 

Τέλος θεωρείται πιθανό η κυβέρνηση να επιτρέψει μεν τη διεξαγωγή λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, όπως ζητά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αλλά με σαφείς οδηγίες να μην χρησιμοποιηθούν μεγάφωνα ώστε να αποτραπούν συγκεντρώσεις πιστών στον προαύλιο χώρο.