Αλλάζει η πλατεία Βάθης - Συγκρότημα πολυκατοικιών μετατρέπεται σε «κοινωνική κατοικία»

Αλλάζει η πλατεία Βάθης - Συγκρότημα πολυκατοικιών μετατρέπεται σε «κοινωνική κατοικία» Facebook Twitter
1

Την αναβάθμιση της Πλατείας Βάθης επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων με ένα νέο εγχείρημα μετατροπής μπλοκ τριών επταώροφων πολυκατοικιών σε «Κοινωνική Κατοικία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, πρόκειται για ένα κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, ιδιοκτησίας πρώην ΝΑΤ και νυν ΕΦΚΑ που διαθέτει συνολικά 55 διαμερίσματα.

Μετά από επιστολή στον ΕΦΚΑ του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και του υπουργου Μετανάστευσης κι Ασύλου, Νότη Μηταράκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εισηγήθηκαν θετικά στις 24 Μαρτίου και την Παρασκευή 26, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έλαβαν τις τελικές αποφάσεις, βάσει των οποίων:

«Το κτιριακό συγκρότημα και για την ακρίβεια, όλη η ανωδομή και τρία από τα ισόγεια καταστήματα, παραχωρείται προσωρινά άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο Αθηναίων έως τέλος Ιουνίου 2020 με δυνατότητα τρίμηνης παράτασης «με σκοπό τη συμβολή στην αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «η παραχώρηση χρήσης δύναται με νεότερη απόφαση να επεκταθεί άλλως να μισθωθεί μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου».

Στην εισήγηση δεν διευκρινίζεται το πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί το κτιριακό συγκρότημα. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Έθνος,σ τον όρο «Κοινωνική Κατοικία» που χρησιμοποιούν επιτελείς του Δήμου χωρούν πολλά εναλλακτικά σενάρια - δεδομένου πως στην εποχή του «Μένουμε Σπίτι», εκαντοντάδες αστέγοι συνεχίζουν να κοιμούνται στους δρόμους ενώ η οικονομική αστάθεια μπορεί να αφήσει χωρίς κατοικία, ανθρώπους ή οικογένειες που έχασαν τα εισοδήματά τους.

Το κτιριακό συγκρότημα στη συμβολή Αχαρνών και Λιοσίων κατασκευάστηκε από το ΝΑΤ την δεκαετία του '50 και σχεδιάστηκε από τον Ανδρόνικο Λαζαρίμο, γιό του αρχιτέκτονα που σχεδίασε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Με πληροφορίες από Έθνος

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια