Ταξιδιωτική εταιρεία «μετακόμισε» το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Τουρκία - Επιστολή διαμαρτυρίας

Ταξιδιωτική εταιρεία «μετακόμισε» το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Τουρκία - Επιστολή διαμαρτυρίας Facebook Twitter
Τουρκικό εμφάνισαν το Ναυάγιο της Ζακύνθου - Pixabay
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου μία γερμανική διαφήμιση που παρουσιάζει το εμβληματικό «Ναυάγιο» σε ακτή της Ζακύνθου σαν τουρκικό.

Την είδηση αποκάλυψε η αγγλόφωνη ιστοσελίδα Zakynthosinformer.com που σε δημοσίευμά της αναφέρει: «Είναι πάντα σπουδαίο να βλέπεις το νησί σου να διαφημίζεται, ιδίως ενώ οδεύουμε προς άλλη μία συναρπαστική θερινή σεζόν. Όμως, φανταστείτε την έκπληξή μας όταν εμφανίζεται μία εικόνα που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Aldi να διαφημίζει εκδρομή με τίτλο Turkei Blaue Reise (Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία) με μία φωτογραφία της παραλίας 'Ναυάγιο' της Ζακύνθου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος που σημειώνει πως επικοινώνησε μέσω Twitter με το γερμανικό περιοδικό, χωρίς ωστόσο κάποια απάντηση ή απολογία για το λάθος.

«Δεδομένων των όσων συμβαίνουν πολιτικά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι εταίροι να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά την προώθηση της Τουρκίας ως ταξιδιωτικού προορισμού» προσθέτει το δημοσίευμα.

Ντόπιοι κάλεσαν τις Αρχές να παρέμβουν, εκφράζοντας ανησυχία για το κατά πόσο επρόκειτο για λάθος ή σκοπιμότητα και ιδίως από μία εταιρεία όπως η Aldi.

Επιστολή διαμαρτυρίας

Και πράγματι, με επιστολή διαμαρτυρίας στον γερμανικό όμιλο Aldi -της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ- ο οποίος δραστηριοποιείται και στον τουρισμό με την Aldi Reisen που παρέχει ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών - ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας Διονύσιος Ακτύπης, προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε ότι πριν από λίγες ημέρες διαπίστωσε ότι γερμανικός όμιλος πουλούσε ταξιδιωτικό πακέτο διακοπών για την Τουρκία, έχοντας όμως στην φωτογραφία του πακέτου την διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

«Την επόμενη κιόλας μέρα έστειλα επιστολή στην Aldi ενημερώνοντάς τους για την απρέπειά τους, αλλά και για το απαράδεκτο λάθος τους για το οποίο περιμένω να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση, αναγνωρίζοντάς το. Αν μέσα σε λίγες ημέρες δεν πάρω κάποια απάντηση είμαι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο για την αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις το «Ναυάγιο» μια από τις διασημότερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, όπου πάρα πολλές φορές έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των ομορφότερων παραλιών του κόσμου. Θα περιμένουμε και ανάλογα θα πράξουμε», είπε ο κ. Ακτύπης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM