Λέσβος: Κάτοικοι αποκλείουν την περιοχή της Καράβας‑Kαβακλή αντιδρώντας στη δημιουργία νέας δομής

Λέσβος: Κάτοικοι αποκλείουν την περιοχή της Καράβας‑Kαβακλή αντιδρώντας στη δημιουργία νέας δομής Facebook Twitter
1

Στον αποκλεισμό της περιοχής Καράβας – Καβακλή προχώρησαν οι κάτοικοι της Λέσβου οι οποίοι αντιδρούν στην δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, από το πρωί της Παρασκευής, οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή Kαράβας- Καβακλή λίγο πριν τον Μανταμάδο. Πρόκειται για την περιοχή όπου η Κυβέρνηση έχει επιτάξει 261 στρέμματα προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών.

Λέσβος: Κάτοικοι αποκλείουν την περιοχή της Καράβας‑Kαβακλή αντιδρώντας στη δημιουργία νέας δομής Facebook Twitter


Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στον ΧΥΤΑ της Λέσβου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσέγγιση των απορριμματοφόρων των δυο Δήμων του νησιού.

Λέσβος: Κάτοικοι αποκλείουν την περιοχή της Καράβας‑Kαβακλή αντιδρώντας στη δημιουργία νέας δομής Facebook Twitter

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωση του έχει ζητήσει «εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών». Παράλληλα μηχανήματα του Δήμου έχουν αποκλείσει και την πρόσβαση στην περιοχή «Διαβολόρεμα».

Λέσβος: Κάτοικοι αποκλείουν την περιοχή της Καράβας‑Kαβακλή αντιδρώντας στη δημιουργία νέας δομής Facebook Twitter

Εντωμεταξύ, επιστολή, που συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στάλθηκε σήμερα από την Κοινότητα του Μανταμάδου στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Στην επιστολή περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας περιλαμβάνει δε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.

Με πληροφορίες από Stonisi

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οι κάτοικοι τις Λέσβου φαίνεται να βαρέθηκαν τις εκδηλώσεις υποδοχής μεταναστών-όπως και τα φίλα μέσα ενημέρωσης, που πλέον δεν ασχολούνται με θέματα από τις παραλίες του νησιού.Επίσης κόψανε και ειδήσεις με τα εκθέματα του κινέζου ακτιβιστή καλλιτέχνης, του Αϊ Γουέι-Γουέι.Ο κούλης φταίει και ο νεοφιλελευθερισμός...