Ο ΕΟΦ ανακαλεί γάντια μίας χρήσης

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γάντια μίας χρήσης Facebook Twitter
0

Παρτίδα από εξεταστικά γάντια ανακαλούνται με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

Συγκεκριμένα ανακαλείται η παρτίδα 18010401 του Ιατροτεχνολογικού προϊόντος εξεταστικά γάντια HYCARE Latex Powdered Exam Gloves, μεγέθους small.

Η ανάκληση της παρτίδας με ημερομηνία λήξης 2023-01 των εξεταστικών γαντιών διατάχθηκε διότι μετά από εργαστηριακό έλεγχο του ΕΟΦ το προϊόν βρέθηκε να μη συμφωνεί με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ήταν εκτός απαιτήσεων του προτύπου οι έλεγχοι α) δύναμης θραύσης και β) υδατοστεγανότητας. 

Η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία ΕΥΡΟΜΑΡΤ ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να αποσύρει την παρτίδα του προϊόντος από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM