Βάναυση επίθεση από άνθρωπο δέχτηκε ο «Σόλωνας», ο αγαπημένος σκύλος των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη.

 

Η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Αρβανιτίδου υπέβαλε μήνυση κατ΄ αγνώστου για το περιστατικό ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για θανάτους ζώων από φόλες. Σύμφωνα με την ίδια τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ένας άντρας στην περιοχή των Λαδάδικων κλωτσούσε τον αδέσποτο σκύλο.

 

Μια νέα γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, παρενέβη και κάλεσε την αστυνομία. Ο Σόλωνας οδηγήθηκε σε κτηνιατρείο με τραύματα στο αυτί και στο κεφάλι. «Η αγαπημένη μασκότ των Λαδάδικων, ο αγαθός γίγαντας γνωστός με το όνομα Σόλων τα ξημερώματα Σαββάτου δέχτηκε επίθεση από άγνωστο. Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μαζί με την αυτόπτη μάρτυρα και ζητώ από την αστυνομία να βρει τον ένοχο και να του επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή. Δεν θα δείξω καμία ανοχή σε όσους εγκληματούν κατά αθώων πλασμάτων», τονίζει σε δήλωσή της η κ. Αρβανιτίδου.

 

Καταγγελίες για θανάτους ζώων από φόλες

Όπως μεταδίδει το τοπικό voria.gr, ο Δήμος Θεσσαλονίκης γίνεται καθημερινά αποδέκτης καταγγελιών για θανάτους αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων από φόλες, καθώς και για εγκαταλείψεις ή παθητικές κακοποιήσεις ζώων.

 

Η κα Αρβανιτίδου καλεί τους δημότες να μην αδιαφορούν και να καταγγέλλουν στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους τα περιστατικά κακοποίησης ζώων. «Καμία θανάτωση ή κακοποίηση ζώου δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Η αδιαφορία συνήθως οδηγεί σε χειρότερες καταστάσεις διότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η αναλγησία προς το ζώο οδηγεί πολύ συχνά στην αναλγησία προς τον άνθρωπο»

 

Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώων αποτελούν αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα και ακολουθούν τη διαδικασία του αυτοφώρου σύμφωνα με το Ν. 4039/2012 & 4235/2014. Τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή έως 30.000 ευρώ.