Σεισμός

Ίμια: Βίντεο από τις παρενοχλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής σε Καλύμνιους ψαράδες

Ίμια: Βίντεο από τις παρενοχλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής σε Καλύμνιους ψαράδες Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται η ένταση κοντά στα Ίμια με τα τουρκικά σκάφη να περνούν σε απόσταση αναπνοής από τα καΐκια των Καλύμνιων ψαράδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, την Τετάρτη, στην περιοχή των Ιμίων, για μία ακόμα φορά Καλύμνιοι ψαράδες κατέγραψαν εικόνες τη στιγμή που σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά, περνώντας μάλιστα από κοντά τους με μεγάλη ταχύτητα.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Καλύμνιοι ψαράδες άπλωσαν τα δίχτυα τους στην περιοχή μεταξύ Καλόλυμνου και Ιμίων, εντός, δηλαδή, ελληνικών χωρικών υδάτων. Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους Ελληνες ψαράδες από την περιοχή. «Θα πηγαίνουμε και άμα μας διώχνουν θα ξαναπηγαίνουμε», δήλωσε ένας ψαράς.

Ο δήμαρχος Καλολύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, σημείωσε: «Οι Τούρκοι, δυστυχώς, έχουν κάνει σουρωτήρι τα θαλάσσια σύνορα στην περιοχή των Ιμίων. Μπανοβγαίνουν όποτε θέλουν. Έλεος, δηλαδή». Οι τοπικές αρχές ζητούν ενίσχυση της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων ως μέσο αποθάρρυνσης της τουρκικής προκλητικότητας.

 
Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM