Τυφλό χτύπημα φαίνεται πως ετοίμαζαν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό στου Ζωγράφου, πίσω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλαστικό δοχείο με τον μηχανισμό περιείχε καρφιά - μια τεχνική που χρησιμοποιούν συχνά οι δράστες για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο μιας έκρηξης σε ζωντανούς στόχους. Ο ωρολογιακός μηχανισμός και η καλωδίωση βρίσκονταν μέσα σε πλαστικό σωλήνα οικοδομών, που εντόπισε τυχαία ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, σε μάντρα της πανεπιστημιούπολης.

 

Πηγές της αστυνομίας επισημαίνουν πως δεν υπήρξε τηλεφώνημα για τον μηχανισμό ενώ η συνδεσμολογία θυμίζει, κατά πληροφορίες, μηχανισμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και από οργανώσεις.

 

Ο διοικητής βάδιζε πεζός προς την σταθμευμένη μοτοσικλέτα του όταν παρατήρησε ότι από το ύποπτο σακίδιο εξείχαν καλώδια. Αμέσως ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ προκειμένου να μεταβούν στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το τμήμα αποκλείστηκε και επικράτησε συναγερμός. Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε τελικά με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών. Οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Δείτε το βίντεο από το σημείο αμέσως μετά την ελεγχόμενη έκρηξη