Ο Νίκος Ρωμανός κατέθεσε μήνυση για πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο Σύνταγμα στις αρχές Δεκεμβρίου. 

 

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατατέθηκε σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» αλλά και της δημοσιογράφου που υπέγραψε το επίμαχο δημοσίευμα, στο φύλλο της 3ης Δεκεμβρίου. Η εφημερίδα είχε μεταδώσει πως ο Νίκος Ρωμανός παρακολουθούσε στις 2 Δεκεμβρίου τον Νίκο Δένδια, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

«Αποκάλυψη: Ο Ν. Ρωμανός "σκιά" του Δένδια. Ο νεαρός αναρχικός παρακολουθούσε χθες τον υπουργό! Σήμανε συναγερμός», ήταν ο επίμαχος τίτλος στο εξώφυλλο, που συνοδευόταν και από φωτογραφία με έναν νέο άνδρα με γυρισμένη την πλάτη του στον φακό και κυκλωμένο το κεφάλι του. 

 

 

 

Όπως σημειώνει στην μηνυτήρια αναφορά του ο Νίκος Ρωμανός «το άρθρο βρίθει ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών», καθώς ο ίδιος δεν βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος εκείνη την ώρα, στις 2 Δεκεμβρίου, και δεν είναι ο «άσχετος άνθρωπος» που εμφανίζεται στη φωτογραφία του ρεπορτάζ.

 

«Οι ψευδείς και ανυπόστατοι αυτοί ισχυρισμοί συνδυάζονται με αναφορές στην 6η Δεκέμβρη, στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο τελεσίγραφο του Μ. Χρυσοχοΐδη για την εκκένωση καταλήψεων και σε υποθέσεις για τις οποίες δικάστηκα και έχω εκτίσει τις ποινές που μου επιβλήθησαν. Με τον τρόπο αυτό με στοχοποιούν, με καθιστούν ύποπτο τέλεσης παράνομων πράξεων και μου αποδίδουν πράξεις και συμπεριφορές με τις οποίες δεν έχω καμία σχέση», καταλήγει στη μήνυσή του ο Νίκος Ρωμανός.

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει ανάρτηση, με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.