Το βίντεο από τη δραματική διάσωση στο ακυβέρνητο πλοίο «New Leo»

Το βίντεο από τη δραματική διάσωση στο ακυβέρνητο πλοίο «New Leo» Facebook Twitter
0

Βίντεο από την εντυπωσιακή διάσωση του πληρώματος σε φορτηγό πλοίο που έπλεε χτες ακυβέρνητο ανοιχτά της Σκύρου έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Πολεμική Αεροπορία, «τα ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο Χίου και την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «New Leo», με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο τριάντα ναυτικά μίλια ανατολικά - βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου».

Το χρονικό

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, πρωινές ώρες σήμερα, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του φορτηγού πλοίου «NEW LEO» σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του. Ο κυβερνήτης του πλοίου αιτήθηκε την εγκατάλειψή του, καθότι το πλοίο είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών.

Οι ναυτικοί διεκομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα στα πλευρά και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας. Το πλοίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας κλίση χωρίς να έχει, μέχρι στιγμής, παρατηρηθεί ρύπανση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM