Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από φορτηγό πλοίο - Πλέει ακυβέρνητο με ανέμους 9 μποφόρ

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από φορτηγό πλοίο - Πλέει ακυβέρνητο με ανέμους 9 μποφόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα
0

Σώα απομακρύνθηκαν και τα 14 μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ. Το πλοίο NEW LEO σημαίας Λιβερίας, λόγω των δυσμενών συνθηκών, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του να ζητήσει την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από φορτηγό πλοίο - Πλέει ακυβέρνητο με ανέμους 9 μποφόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα

Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας την κλίση που είχε έως και την διάσωση του πληρώματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM