Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από φορτηγό πλοίο - Πλέει ακυβέρνητο με ανέμους 9 μποφόρ

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από φορτηγό πλοίο - Πλέει ακυβέρνητο με ανέμους 9 μποφόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα
0

Σώα απομακρύνθηκαν και τα 14 μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ. Το πλοίο NEW LEO σημαίας Λιβερίας, λόγω των δυσμενών συνθηκών, παρουσίασε μετατόπιση φορτίου 30 μοιρών, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του να ζητήσει την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών ώστε να εγκαταλείψουν το πλοίο και οι 14 επιβαίνοντες.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στη Σκύρο.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυτικών από φορτηγό πλοίο - Πλέει ακυβέρνητο με ανέμους 9 μποφόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα

Μόλις δύο εξ αυτών, κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτούν καθώς έφεραν τραύματα, που δεν κρίνονται ωστόσο σοβαρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, το οποίο παραμένει στην περιοχή διατηρώντας την κλίση που είχε έως και την διάσωση του πληρώματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM