Απάτη εκατομμυρίων σε τράπεζα στη Λάρισα: Υπάλληλος υπεξαίρεσε 1.850.000 ευρώ από πελάτες

Απάτη εκατομμυρίων σε τράπεζα στη Λάρισα: Υπάλληλος υπεξαίρεσε 1.850.000 ευρώ από πελάτες Facebook Twitter
0

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία καταδικάστηκε πρώην προϊστάμενη καταστήματος τράπεζα στη Λάρισα, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η τραπεζική υπάλληλος το διάστημα 2004-2008 εκμεταλλευόμενη τη θέση που είχε στην τράπεζα, με διάφορα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε από λογαριασμούς καταθετών περίπου 1.850.000 ευρώ.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης, η τράπεζα επέστρεψε τα υπεξαιρεθέντα ποσά στους δικαιούχους, ενώ κινήθηκε επίσης νομικά εναντίον της γυναίκας.

Στο πρώτο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) τον Ιούνιο του 2013, η υπάλληλος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, αλλά αποφυλακίστηκε με υφ' όρον απόλυση για λόγους υγείας. 

Να σημειωθεί πως στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο σύζυγός της, ο οποίος έδωσε χθες το παρών σε αντίθεση με την καταδικασθείσα που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της. Εκείνος στην πρώτη δίκη είχε τιμωρηθεί με δέκα χρόνια κάθειρξης, αλλά δεν οδηγήθηκε στη φυλακή διότι η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. 

Χθες το δικαστήριο σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα έπαυσε τη δίωξή του λόγω παραγραφής.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Ελευθερία

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ