Αύριο στη Βουλή η «πρεμιέρα» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Αύριο στη Βουλή η «πρεμιέρα» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Facebook Twitter
0

Σε μία εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου θα κηρύξει αύριο, Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Την εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 10.30 και θα μεταδοθεί απ'ευθείας από το κανάλι της Βουλής, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Θα μιλήσουν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Πρόκειται για εθνική υπόθεση που υπερβαίνει τους κομματικούς ανταγωνισμούς και ενώνει τους Έλληνες» ανέφερε σε ανάρτησή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματα μετά τη χθεσινή συνάντησή της με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Τι ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για την Επιτροπή

 

Ως επικεφαλής της Επιτροπής, η κυρία Αγγελοπούλου θα έχει ισχυρές αρμοδιότητες, συγκαλώντας και διευθύνοντας πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από το χώρο της Πολιτικής, της Επιστήμης, των Τεχνών και εκπροσωπώντας την Επιτροπή εντός και εκτός Ελλάδας.


Όπως ορίζει το Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε προ ημερών, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» υπάγεται στον Πρωθυπουργό και έχει ίδια νομική προσωπικότητα για την εκπλήρωση του σκοπού της. Όργανα διοίκησής της ορίζεται ότι είναι η Ολομέλεια, ο Πρόεδρος και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.


Η Ολομέλεια της Επιτροπής , η οποία είναι αρμόδια κυρίως για τον γενικό σχεδιασμό και τη χάραξη της πολιτικής της Επιτροπής, θα αποτελείται από 24 τουλάχιστον μέλη που ορίζονται, χωρίς αμοιβή, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ενώ το ανώτατο όριο στη σύνθεσή της είναι 45 μέλη.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι το όργανο διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας της Επιτροπής, συντάσσει τον προϋπολογισμό, τις τυχόν αναθεωρήσεις του και τον απολογισμό, μπορεί να καταρτίζει οργανόγραμμα και αποφασίζει για κάθε άλλο θέμα που αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ολομέλειας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM