Απεργία την Πρωτομαγιά

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ σε ισχύ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ σε ισχύ Facebook Twitter
0

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ σε ισχύ είναι και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ήδη τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου σύμφωνα με το meteo.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νότια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Προειδοποίηση για κακοκαιρία

Το Meteo για την κακοκαιρία - Χάρτες

 

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας 4/11, όπως προβλέπεται από το μοντέλο Bolam. Όπως προκύπτει τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Εφαρμόζοντας κατάλληλο αλγόριθμο που αναπτύχτηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και βασίζεται στο περιοχικό προγνωστικό μοντέλο WRF είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε και την ένταση των ηλεκτρικών φαινομένων στη ατμόσφαιρα (κεραυνοί) κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Παράδειγμα αποτελεί ο σχετικός χάρτης που παρουσιάζει την ισχύ της ηλεκτρικής δραστηριότητας το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11 με την εντονότερη δραστηριότητα να αναμένεται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ σε ισχύ Facebook Twitter

Κακοκαιρία έως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι της Κυριακής 3/11 έως το πρωί της Τρίτης 5/11 με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους τη Δευτέρα 4/11 θα είναι ισχυρές.

Αναλυτικά, την Κυριακή 3/11 βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11 τα φαινόμενα τα επεκταθούν στην Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Από το πρωί της Δευτέρας 4/11 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης 5/11 θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 4/11, τα φαινόμενα στα δυτικά και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στους χάρτες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τον ολικό υετό που αναμένουμε (α) από το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής 3/11, (β) από την αρχή έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11 και (γ) από το μεσημέρι έως το βράδυ της Δευτέρας 4/11.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ σε ισχύ Facebook Twitter
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ σε ισχύ Facebook Twitter
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ σε ισχύ Facebook Twitter

Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας 4/11, ενώ γα τον νομό Αττικής από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή 3/11, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα 4/11 και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη 5/11. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα 4/11.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ