«Πώς νίκησα το θάνατο»: O Πέτρος Τατσόπουλος εξομολογείται τις στιγμές που έζησε από την κατάρρευση ως το χειρουργείο

«Πώς νίκησα το θάνατο»: O Πέτρος Τατσόπουλος εξομολογείται τις στιγμές που έζησε από την κατάρρευση ως το χειρουργείο Facebook Twitter
2

Για πρώτη φορά μετά την κατάρρευσή του σε εκπομπή του Alpha και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ο συγγραφέας και πρώην Βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε χθες στην Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος περιέγραψε τον δυνατό πόνο που ένιωσε σαν μαχαιριά, όλες τις δραματικές στιγμές που έζησε πεσμένος στο έδαφος του στούντιο, τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του νομίζοντας πως πεθαίνει, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί του Ιπποκράτειου να τον κρατήσουν στην ζωή.

Αφηγήθηκε τη στιγμή που ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης τον άνοιξε σχεδόν ξύπνιο την ώρα που ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε, και το γοερό κλάμα που τον έπνιγε όλες τις μέρες που έμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Ήταν προγραμματισμένο να βγούμε μετά τον Γιάννη Λύρα, τον πλαστικό χειρουργό. Αν είχε μιλήσει πριν από εμάς, θα είχε φύγει. Με τον Δημήτρη Βίτσα υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα θερμό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος έντασης στο στούντιο. Κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε ο Βίτσας, ένιωσα μια πολύ δυνατή και έντονη μαχαιριά στο στήθος. Πανικοβλήθηκα και τους είπα τι ότι ένιωσα έναν πόνο και να μου επιτρέψουν να αποχωρήσω.

Κατευθείαν σκέφτηκα το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, που ήταν και η πρώτη διάγνωση. Σκέφτηκα ότι μπορεί να τσιμπήσαμε το έμφραγμα, οπότε καλύτερα να την κάνω από το στούντιο πριν έρθει η κάσα. Σκέφτηκα μήπως πεθάνω στον τηλεοπτικό αέρα. Ο Δημήτρης δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη και ήταν εντελώς φυσικό. Δήλωσε "ναι, βεβαίως, αλλά να τελειώσω πρώτα" και εννοούσε φυσικά, απ' ότι φάνηκε, να τελειώσει τη φράση του και να τελειώσουμε την κουβέντα. Αυτό μεταφράστηκε ως η απόλυτη αναλγησία του συριζαίου, προκειμένου να πει την άποψή του... Εισέπραξα την αμηχανία ενός ανθρώπου που δεν ήξερε τι συμβαίνει και στη συνέχεια βοήθησε, συμπαραστάθηκε, πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου, την ενημέρωσε, την καθησύχαζε... Όλο αυτό η γυναίκα μου το είδε στην τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση.

Ήμουν στο πάτωμα του πλατό περιμένοντας το ασθενοφόρο, ενώ η εκπομπή συνεχιζόταν κανονικά. Είχα από πάνω μου και τον Βίτσα και τον Λύρα, οι οποίοι μου κάνουν και συντροφιά περιμένοντας το ΕΚΑΒ. Αφού με παρέλαβαν, το πιο σημαντικό ήταν το πόσο απείχε ο Alpha από το νοσοκομείο που θα με πήγαιναν, στο Ιπποκράτειο. Δεν είναι κοντά, είναι πολύ μακριά.

Αν το ΕΚΑΒ έπαιρνε τη λογική οδό, από Κηφισίας, τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Για καλή μου τύχη ο Alpha είναι και κοντά στην Εθνική οδό. Η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4, ο φόβος της εγκεφαλικής βλάβης ήταν χειρότερος από τον θάνατο. Ο χειρούργος με άνοιγε πριν δράσει το αναισθητικό», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατσόπουλος.

 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Πώς νίκησα το θάνατο» Πηγή: www.lifo.grΟ Τατσόπουλος διευκρίνισε και επανέλαβε κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ότι δεν νίκησε αυτός τον θάνατο, αλλά οι γιατροί - με ανιδιοτέλεια - για λογαριασμό του.Και για αυτό τους είναι ευγνώμων.Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι γιατροί - που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν - είναι οι ήρωες.Καλό είναι να σταματήσει η εικονική ηρωοποίηση, στην εποχή που άβουλους μας άγουν και μας φέρουν οι πολιτικοί και οι διαφημιστές.
Μάλιστα...Για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό έγραψες την... εξυπνάδα σου!...Να είναι καλά ο άνθρωπος από εδώ και στο εξής, που στάθηκε τόσο τυχερός τις πρώτες στιγμές του τόσο κρίσιμου περιστατικού και όλα τα άλλα είναι περιττά.