Παρέμβαση στον χώρο του check-in της εταιρείας Turkish Airlines, στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών.

 

Περίπου δέκα άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα, της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και Pueblo, εισήλθαν στο αεροδρόμιο, χωρίς να προκαλέσουν ένταση και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από τα γκισέ της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας. Για περίπου 20 λεπτά τα άτομα άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία και σε αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη Ροζάβα.

 

Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβαση μέσα σε μια μέρα καθώς το πρωί σε δώδεκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

 

Τα άτομα μπήκαν στην αυλή του προξενείου όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό.

 

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.15 το πρωί και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι προσαχθέντες - 11 άνδρες και μια γυναίκα - μπήκαν στο χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

 

Στο μεταξύ, λίγο αργότερα, η αυτοαποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα χρόνου οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις. Αυτήn την ώρα οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.