Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές.


Ειδικότερα, όπως μεταδόθηκε αρχικά, ομάδα 10 περίπου ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το grtimes.gr οι άγνωστοι μπήκαν αρχικά στο χώρο του προξενείου παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια άνοιξαν πανό, ενώ άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας.

 

Άμεσα τέθηκαν σε κινητοποίηση οι Αρχές οι οποίες προχώρησαν αργότερα σε δώδεκα συνολικά συλλήψεις. 

 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία ενώ παραμένουν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Την ευθύνη για την «παρέμβαση» ανέλαβε με ανάρτηση της στο Twitter η «Αναρχική Ομοσπονδία».

 

 

Εντωμεταξύ στην Αθήνα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις στην πρεσβεία της Τουρκίας ενάντια στην τουρκική εισβολή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία.

 

Συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη). Στο ψήφισμα, που εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η πρόσφατη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις «μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο επιθέσεων σε άλλους λαούς, μέσω της αναβάθμισης και επέκτασης των υπαρχόντων βάσεων, στρατηγείων, υποδομών και μέσω της δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα». Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «μαγνήτη επιθέσεων σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση, βάζοντας το λαό σε θανάσιμους κινδύνους», επισημαίνουν.

 

Καλούν τον κόσμο να «δυναμώσει την οργανωμένη πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας, που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.

 

 Με πληροφορίες από grtimes / ΑΠΕ-ΜΠΕ