Δίκη Χρυσής Αυγής: Η δολοφονία Φύσσα δεν έχει σχέση με το κόμμα, λέει ο Κασιδιάρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η δολοφονία Φύσσα δεν έχει σχέση με το κόμμα, λέει ο Κασιδιάρης Facebook Twitter
Eurokinissi
4

«Κατασκευασμένες» χαρακτήρισε κατά την απολογία του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, τις κατηγορίες σε βάρος του ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη του Γιώργου Ρουπακιά που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και είπε ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για τις ιδεολογικές του απόψεις. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταδικάζει κάθε έγκλημα είτε πολιτικό είτε ποινικό.

Ειδικότερα, ξεκινώντας την απολογία του ο Κασιδιάρης ανέφερε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του αλλά και σε βάρος όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι κατασκευασμένες.

Ο ίδιος, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έβαλε στο στόχαστρο και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον οποίο κατηγόρησε ότι μετέφερε στη Δικαιοσύνη τις πιέσεις της κυβέρνησης του για διώξεις σε βάρος των βουλευτών του κόμματος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή ενώ όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης...Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του ποινικού Κώδικα.. ....Τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών...».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία Φύσσα είπε ότι έμαθε για τον Γιώργο Ρουπακιά την επόμενη ημέρα του εγκλήματος από τα ΜΜΕ. «Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου», είπε ο κατηγορούμενος και χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά υποστηρικτή του κόμματος.

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητής, χαρακτήρισε «ατυχές» την επίθεση με το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, ενώ μιλώντας για τα γεγονότα στο Μελιγαλά, ανέφερε ότι δεν υπήρχε εντολή για ομοιόμορφο ντύσιμο, αν και χαρακτήρισε λάθος του την εντολή που έδωσε για στρατιωτικό βηματισμό τον συγκεντρωμένων.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι εντάχθηκε ως φοιτητής στη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν προηγουμένως οπαδός από μαθητής από την δεκαετία του 1990.


«Είμαστε απολύτως νόμιμοι και συνεπείς στη νομιμότητα σε όλες μας τις ομιλίες» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη για συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είπε πως δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Κασιδιάρης :«... Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη....» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης. Πηγή: www.lifo.grΜόνο που αυτό ισχύει για όλους.Παραδόξως, στην Χ.Α. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ.Οι περισσότεροι είχαμε δει με τα μάτια μας, συντεταγμένες και πειθαρχημένες μαυροντυμένες "διμοιρίες" να επιβάλουν - στην καλύτερη περίπτωση -, την "σιωπή" των άλλων πολιτών.Στην χειρότερη περίπτωση, ασκείτο ωμά ψυχολογική ή / και φυσική βία.Τώρα - υπό τον φόβο της τιμωρίας του Νόμου -, γίνανε όψιμοι κήρυκες της δημοκρατίας και "δεν ξέρουν", "δεν είδαν".Δεν είναι οι πρώτοι βέβαια με τέτοια "στάση"..
Με το μπαρδόν αλλά δηλαδή τι επρεπε να κανει? να πάρει κανα ματσούκι να κυνηγάει τούς Δικαστές ή να αρχίζει να κατεβάζει καντήλια? Στο Δικαστήριο βρισκόταν,εσύ δηλαδή θα παρίστανες τον νταή για να μη σε πούνε κότα ??
Γκαργκάουλα,Αυτό έλειπε, να έχει ματσούκι και να κατεβάζει καντήλια.Αυτό που λέμε είναι ότι, έπρεπε σαν άντρας και σαν ιδεολόγος να αναλάβει τις ευθύνες του.Με βάση αυτή την ιδεολογική "αρματωσιά" άλλωστε, δεν δίστασε να χαστουκήσει δημόσια την Κανέλλη. Τέλος πάντων, όσο σωστά κρίνατε χθες τον δήμαρχο Τρικάλων σαν "γελοίο και ανεύθυνο", άλλο τόσο αποδίδετε σε σεβασμό του Δικαστηρίου και όχι στον ΦΟΒΟ ΠΟΙΝΗΣ, την στάση του κ. Κασιδιάρη."Σεβαστικό παιδί", που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας...